Fortællinger

  Interview 

Foto: Maria LPUffe Buchard: Arbejdet vigtigere end kæreste Læs historien her...

I bogen "Hvor regnbuen ender" af Bjarne Henrik Lundis kan du læse en stribe interviews med kendte danskere - både homo- og heteroseksuelle. Bjarne har lånt mig et uddrag af bogen, som jeg varmt kan anbefale. Læs interviewet med Uffe Buchard.

"Der er mange bøsser i modebranchen. Ikke så meget herhjemme, men mere i udlandet, for eksempel i designstudierne i Paris. Hvis man ser på, hvem der laver det mest skelsættende tøj, så er det navne som Jean Paul Gaultier, Gianni Versace og Karl Lagerfeld – og tidligere Christian Dior – som alle er bøsser. I modebranchen er der en lang tradition for, at bøsser fører an (...)"
 

  Novelle 


ModelfotoSinglefrokost Læs historien her...

Rene Dyrmose har skrevet og udgivet en novellesamling med fortællinger, der handler om de gode, dårlige og bizare sider af forholdet fyr og fyr imellem. Rene har venligst udlånt en af disse fortællinger med titlen "Singlefrokost". Læs den her og se, hvor du kan få hele bogen.

"Alligevel var det ikke hende, der tiltrak min opmærksomhed under middagen. Det var fyren i den anden ende, som jeg ud fra navneskiltet kunne se hed Magnus. Jeg lagde mærke til, hvordan senerne og musklerne i hans underarm arbejdede, da han tog den sorte jakke af og hængte den over stoleryggen."
 

  Beretning 

ModelfotoElsket og voldtaget Læs historien her...

Mange unge oplever den første gang i seng med en fyr nærmest som en voldtægt. Oplevelsen kan være stærk, og med en erfaren partner overskrider man ofte sine grænser lidt hurtigere, end man ønsker.

'Han klædte sig let og hurtigt af. Smed tøjet over en stol og stod og så på, at jeg klædte mig af. Jeg tøvede, var genert, og det gik tydeligvis ikke hurtigt nok. Han kom hen til mig og hjalp mig. Var egentlig taknemmelig. Hans stærke hænder skrællede den sidste beskyttende skal af mig - snart stod jeg foran ham - splitternøgen på alle måder.'
 

TV-GUIDE - Tv-programmet ’De fantastiske 5’ udgår i aften. I stedet vises ’Den 6. svans’.

ATS, Politiken, 2. april 2004


  Novelle 

Kjeld Munch AsmussenKåmer noveller

Kjeld Munch Rasmussen, hvis livshistorie du kan finde længere nede på denne side, har skrevet en række noveller. Novellerne er meget velskrevne og gerne lidt skæve og anderledes - og de følgende er naturligvis alle med bøsser i hovedrollerne.

 • En buket røde nelliker
  Hovedpersonen drømmer sig tilbage til 1906, hvor trækkerdrengene holdt til omkring et fransk pissoir i Københavns centrum.
 • I den bedste mening
  En række breve fra slutningen af 1800-tallet spiller en central rolle i denne historie.
 • Henriks egen verden
  En klassisk ugebladsnovelle, som du kan læse dem i Familiejournalen, Ude & Hjemme og andre ugeblade, men selvfølgelig med en bøsse i hovedrollen.
 • Dandy
  Læs denne helt specielle novelle om en rigmand, som får en kunstner til at fremstille en meget livagtig skulptur af sin drømmefyr...
 • Gegezyhns rapporter
  Her er noget så sjældent som en humoristisk science fiction historie med et bøssetema.
  Essay 

ModelfotoHvem er kvinden i Jeres forhold? Læs artiklen her...

Dybt suk - man må være temmelig begrænset af sine heteroseksuelle forestillinger om parforholdet, for at kunne stille det spørgsmål. Men måske er spørgsmålet ikke så irrelevant, for hvad er det egentlig du bliver spurgt om?

'Måske skulle man komme med et modspørgsmål: "Mener du i sengen eller i køkkenet?" Mit svar har altid været: "Vi er mænd begge to", velvidende at svaret på ingen måde er tilfredsstillende.'
 

  Beretning 

Børn i et homo-forhold Læs beretningen her...

Hvordan tackler man kærestens børn fra tidligere forhold? Er det dine, mine eller vores børn? Kan homoseksuelle par tillade sig at sætte børn i verden? Bliver børnene drillet? Du kan få et bud på svarene i denne meget personlige artikel.

'At det koster noget at blive skilt og indgå i et nyt forhold er indlysende for de to mennesker, der forelsker sig. Men i forelskelsens rus kan det være svært at gennemskue, hvad og hvor meget man som menneske forpligter sig til, når der er børn involveret.'

70% af alle bøsser mener ikke, at man kan se på dem, at de er homoseksuelle.

Kun 36% af alle bøsser, holder i hånd på offentlige steder.

27% af bøsserne tror ikke, at homoseksualitet nogensinde bliver fuldt ud accepteret i Danmark.

Undersøgelse foretaget af DR til OBLS


  Beretning 

ModeltegningErindring om en voldtægt Læs historien her...

Søren fortæller om, hvordan han blev voldtaget i en alder af 10 år, og hvordan det har påvirket ham. Var det voldtægten der gjorde, at Søren blev bøsse?

'Når jeg tænker tilbage, kan jeg se, at det naturligvis allerede dengang havde en meget direkte indflydelse. Jeg blev mere tilbagetrukket, og havde en tendens til at isolere mig...'
 

  Artikel 

EAGLE at IBM logoEAGLE at IBM Læs artiklen her...

IBM har en medarbejderorganisation for bøsser og lesbiske ved navn EAGLE at IBM. Denne artikel handler om organisationen og dens formål.

'For mig er der ikke noget usædvanligt i at springe ud over for kolleger, ledelse og kunder. Det er trods alt de færreste, som IKKE omtaler dele af sit privatliv over for såvel ledere, kolleger som kunder. Tænk blot på spørgsmål som: Har du børn? Hvad har du lavet i ferien? Hvad siger din kone til, at du skal arbejde over?'

  Erindringer 

Bjarne F.Hr. Olsen Læs artiklen her...

I midten af 60'erne blev Bjarne teenager, og allerede som 14-årig forelskede han sig i den 45 år ældre Hr. Olsen. Læs Bjarnes beretning om, hvordan hans forældre tog det.

'Jeg var 14 år og havde mødt en mand, der var 50 år, som hed John Olsen. Han var antikvitetshandler og en mand med stort ego og fylde, samt meget morsom. Jeg var interesseret i antikviteter og besøgte ofte hans butik i det indre København og blev mere og mere vild med ham.'
 

Kære Gud!
Indtil nu, har jeg i dag opført mig eksemplarisk. Jeg er ikke løbet med sladder, har ikke indtaget alkohol, røget, været dømmende, egoistisk, selvcentreret, haft urene tanker omkring læder, latex eller glidecreme, og jeg har ikke lagt an på en vildt fremmed. Når jeg nu står ud af sengen om et øjeblik, vil jeg nok få brug for en hel del mere hjælp.
Amen!

  Erindringer 

Kåemer AsmussenMin livshistorie Læs artiklen her...

Kjeld Munch Rasmussen er født i 1935. I fire dele fortæller han her sin fantastiske livshistorie fra sin fødsel i Helsingør, over sin tid på børnehjem, gennem sin tid i såvel Jehovas vidner som i Københavns bøssemiljø.

'Jeg har ikke været ret gammel, da jeg ved en familiesammenkomst blev meget glad for en lille fætter med brune krøller og kønne øjne og hele tiden ville kysse ham, til han hylende søgte tilflugt hos de voksne, som måtte fjerne mig med magt.'

 1. Fra begyndelsen - barndom
 2. Ind i Jehovas Vidner - og ud igen
 3. Mellemspil - befrielse og eksperimenter
 4. Hverdag - og ikke mindst Jimmy
  Fotoserie 

ModelfotoForm uden farve Se billedfortællingen her...

'Form uden farve' er et slideshow (lysbilledshow om man vil). 35 fotos i sort/hvid viser mandlige former. Det handler om den mandlige nøgne krop og dens nærmest skulpturelle former, når der er flere muskler, end der er fedt. Det er en dyrkelse af skønhed i nærmest urealistiske former, og det er ikke et billede på, hvordan vi alle burde se ud. Nyd det blot og glem det så...

'

ModelfotoProfiler Se mere her...

Jeg bringer her små portrætter af danske bøsser. Har du også lyst til at blive set her på spring-ud.dk? Så klik ind her og besvar nogle spørgsmål. Det eneste krav er, at du er en fyr, der er til fyre, og at du sender et foto af dig selv med, når du sender svarene til mig. Se de andre profiler her.

 
  Fotoserie 

ModelfotoFerieoverraskelsen Læs historien her...

Dette er historien om Julian. Julian bor i Tyskland, og historien tager sin begyndelse en af de første dage af Julians sommerferie. Se fotoserien om, hvordan Julian møder en sød fyr, som han meget gerne vil gøre et godt indtryk på.


  Fotoserie 


ModelfotoMiljøet, drenge og nye eventyr Læs historien her...

Dette er fortsættelsen af historien om Julian. Julian er igen på udkig efter en sød fyr, og han begynder med at lede på Internettet. Se fotoserien om Julians første besøg i ungdomsgruppen.


Har du lyst til at fortælle din historie? Send den til mig på mikael @ spring-ud.dk, og jeg gør historien klar til offentliggørelse. Du har naturligvis mulighed for at være helt anonym, og historien bringes ikke, før du er tilfreds med resultatet.

  Fotoserie 

ModelfotoForelsket for første gang Se billedfortællingen her...

'Forelsket for første gang' er fjorten korte, illustrerede tekster om den første rigtige forelskelse. (Hvis du har en skærmopløsning på 800 x 600 eller mindre, så klik her i stedet).

'Du troede ikke, at det var muligt at føle, som du føler nu. Du kendte ikke den slags fornemmelser i kroppen. Du mødte ham - det betyder ikke så meget hvor, men du mødte ham og vidste, at han var noget særligt.'

  Digte 

ModelfotoDigte

Jeg har skrevet nogle få digte, som jeg egentlig er meget glad for, så derfor tager jeg chancen og offentliggør dem. Jeg håber at få tid til at skrive nogle flere. Bedøm selv, om du synes, at det er besværet værd.


  Essay 

BryllupskageRegistrerede - og hva' så? Læs artiklen her...

For heteroseksuelle par giver det sig selv: Mødes, forloves, giftes, få barn, men for bøsser er det sidste ikke et enkelt skridt at tage. Heldigvis findes der flere alternativer...

'Man møder den eneste ene, man flytter sammen, nogle vælger at blive registrerede partnere, og uvægerligt når man efter et stykke tid til et punkt, hvor forholdet ikke længere er nyt og spændende. Det er blevet hverdag og selv sex er blevet lidt trivielt.'

  Artikel 

Analsex - skønt når du gør det rigtigt Læs artiklen her...

Analsex kan være rigtig skønt for både den, der boller og for den, der bliver bollet - hvis man gør det rigtigt.

'Endetarmsåbningen er en reel erogen zone og derfor synes mange fyre, at det føles vældig godt at blive bollet. For mange bøsser giver analsex også følelsen af at være helt tæt på sin partner. Men analsex kræver teknik af både den som boller og af den, der trænger ind.'
 

  Essay 

ModelfotoUtroskab og andre homoting Læs artiklen her...

Hvad gør du, når en af dine bedste venner, som hele tiden har proklameret, at han er troskabens førsteridder, fortæller dig, at han har en fyr ved siden af? Læs denne norske artikel om bøsser og utroskab.

'Jeg ved ikke om det er en fejl i min opdragelse, en eller anden DNA-fejl eller slet og ret det, at jeg ikke har anlæg for det - kan nogen fortælle mig, hvad det er med bøsser og utroskab?'
 

  Novelle 

ModelfotoKom nu! Læs artiklen her...

Martin S-Pedersens novelle handler om en ung fyr, som føler sig anderledes og udenfor. Til en fest får han pludselig nogle af sine romantiske drømme opfyldt.

'Han er egentlig ret køn, tænker jeg, hvis man ellers kan tillade sig at mene det om andre drenge. Og vi står faktisk ret tæt, måske lidt for tæt for min smag, tænker jeg, mens mine kinder uundgåeligt antager en mere rødlig farve.'
 

Vi finder mange oldnordiske skrifter om homoseksuelle handlinger, selv om det var strafbart at beskylde nogen for at udøve dem. Det kan være ord som rass-argr eller rass-ragr, der betyder noget i retning af umandig, homofil, pervers eller foragtelig person. Grovere eksempler kunne være 'Áli er strodinn i rassinn', der betyder: Åle er pulet i røven.

Karin Fjellhammer Seim fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet i Trondheim


  Fotoserie 

ModelfotoGlæde Se billedfortællingen her...

'Glæde' er et slideshow (lysbilledshow om man vil). 44 fotos viser drenge og mænd, der viser deres glæde — måske kun som et glimt i øjet eller et frækt smil, men glæden tager man ikke fejl af. Det er sjældent, at mandlige fotomodeller får lov til at smile, men her er undtagelserne så. Nogle af modellerne er mere eller mindre nøgne - så er du advaret.

  TV-serie  

ModelfotoVerbotene Liebe - Forbudt Kærlighed Se TV-serien her...

Den tyske TV-serie "Verbotene Liebe" har kørt siden 1995 og der er produceret langt over 3.000 afsnit. Det er en ægte sæbeopera med masser af drama, romantik og intriger. I 2007 blev den biseksuelle Oliver introduceret, og det blev begyndelsen på en utroligt romantisk og dramatisk historie om, hvordan han forelsker sig i den heteroseksuelle Christian...

  Interview 

ModelfotoVi er tre i vores forhold Se billedfortællingen her...

At et par finder en tredje til sex en gang imellem er ikke usædvanligt. Men at et par, som har været sammen i 13 år, møder en fyr og forelsker sig i ham - og at han også bliver forelsket i dem begge - er nok en smule mere usædvanligt. QX mødte Peter, Markus og Stephan for at tale om deres forhold.

ModelfotoErotiske historier Læs erotiske historier her...

Det er ikke alle fortællinger, der er lige stuerene. På denne side finder du en hel stribe erotiske historier, der alle er forbudte for børn. ADVARSEL! Historierne handler alle om sex mellem mænd, og sproget er meget eksplicit, så hvis du kan blive stødt af sproget eller emnet, bør du nok holde dig væk!

Senest opdateret den 01.01.2009