Cruising

Cruising er et begreb, der også gerne bruges af danske bøsser og dækker over det at søge sexpartnere på offentlige steder. Det er ikke bare tilfældige steder, men der er mange steder rundt omkring i Danmark, som er kendt som gode cruising steder. Før i tiden var toiletterne på Rådhuspladsen nok det mest kendte sted, men nu har Ørsteds Parken ved Nørreport Station overtaget den position. Her mødes mænd anonymt og dyrker sex i fri luft. Det giver sig selv, at aktiviteten er størst på de lune sommernætter, men efter sigende er der aktivitet det meste af året.

Cruising har fundet sted i mange år - tilbage fra den gang, da det var utopisk at leve i et parforhold med en mand. Den gang var den eneste måde at få sex på ved at møde andre mænd i det skjulte, og man måtte leve i konstant frygt for at blive opdaget eller blive luret i en fælde af politiet. Heldigvis er de tider forbi, men der er stadig mange homo- og biseksuelle mænd, som lever i et parforhold med en kvinde, og som bruger cruising stederne til at få udløsning for deres behov, ligesom der er mange homoseksuelle, der bruger cruising stederne for at få hurtig og uforpligtende sex. Nogle synes, at det er spændende ikke at kende ham, som man har sex med - bare at mødes og uden unødvendig snak at kaste sig ud i oral- eller analsex. Nogle synes, at det er spændende at have sex, mens andre ser på, og andre synes, at det er spændende at have sex med flere mænd på en gang. Både par og enlige bruger cruising stederne til at finde sexpartnere.

De mange cruising steder er naturligvis ikke offentligt kendte (måske med undtagelse af Ørsteds Parken og Utterslev Mose), men en række parker, offentlige toiletter og rastepladser rundt omkring, er kendt i snævrere kredse som gode cruising steder. Utterslev Mose er mest kendt for at være stedet, hvor gummifetichisterne holder til, men området ved parkeringspladsen for enden af Hillerød motorvejen er det egentlige cruising sted. Toiletterne i Ørsteds Parken er centrum for aktiviteter i dagtimerne, mens buskadset i den fjerneste ende længst væk fra Nørreport Station er centrum for de natlige aktiviteter. De færreste heteroseksuelle ved, at også toiletterne midt i Fælledparken og steder på Amager Fælled er populære cruising steder.

Man skal ikke glemme strandene rundt omkring i det danske sommerland og ved populære feriemål i udlandet. Især nøgenbadestrande besøges i meget høj grad af mænd, der søger sex med andre mænd - man kan nævne Bellevue, Ishøj, Marielyst og mange flere - og det siges, at det ikke er særligt vanskeligt at komme i kontakt med potentielle sexpartnere.

Rastepladser er populære, da de ofte ligger på øde steder, hvor få kommer tilfældigt forbi. Kontakterne skabes enten på toiletterne eller området omkring det, hvor man ofte kan færdes uset blandt træer og buske. Man må nok regne med, at det er alle slags mænd, man kan møde her - alle aldre, størrelser, udseender og så videre, men hvis man ikke er for kræsen, er det til gengæld let at finde en sexpartner. Man skal bare ikke regne med, at der bliver talt om HIV status, så husk kondom, hvis du skulle få lyst til at prøve - også til oralsex!